dalarna
Wandelen in Dalarna

Over Dalarna

Dalarna is misschien wel een van de meest bekende regio’s van Zweden, niet in de laatste plek vanwege het dalahäst, oftewel het Dalarna paard. Dalarna grenst in het westen aan Noorwegen en ook bevinden zich hier de zuidelijkskte skigebieden van Zweden. 

Het Siljan meer is een bijzondere bezienswaardigheid, evenals de prachtige rode huizen die je hier vindt. Bovendien is Dalarna eenvoudig bereikbaar vanuit Nederland, wanneer je de overtocht van Kiel naar Göteborg van Stena Line neemt, kun je diezelfde dag met de auto al in Dalarna aankomen. 

Kortom: een bijzondere plek waar wandelaars hun hart kunnen ophalen!

wandelen in dalarna
Paleispark Het Loo

Wandelen in Dalarna

De wandelmogelijkheden in Dalarna zijn eindeloos. Van eindeloos struinen tot meren en de bergen in naar de vele fjälls: in Dalarna kan het allemaal. 

Heel bijzonder is Fulufjället Nationaal Park met de hoogste waterval van Zweden. Andere mooie plekken om te wandelen in Dalarna zijn bij het Siljan meer, de Idrefjäll, Grövelsjön en het skigebied rondom Stöten en Sälen. De Vasaloppsleden en Södra Kungsleden zijn bekende meerdaagse trektochten in Dalarna. 

Wandelroutes in Dalarna

De provincie Dalarna is enorm en het is dan ook onmogelijk om alle wandelpaden die er zijn op deze website te noemen. Hieronder vind je een greep uit mijn favoriete wandeltochten in Dalarna in Zweden. 

Mijn top 3 wandelgebieden in Dalarna

Benieuwd naar mijn favoriete wandelgebieden in Dalarna? In dit blogartikel deel ik mijn top 3 met beste wandelgebieden en bijbehorende wandelroutes! 
wandelgebieden in Dalarna
wandelgebieden in dalarna

Wandelgidsen Dalarna

Ben je op zoek naar handige wandelgids voor Dalarna? Ik kan je de volgende wandelgidsen aanbevelen:

Rother Wandelgids Zuid-Zweden
Wandelen in Dalarna

Meer weten over Dalarna en de wandelmogelijkheden? Bezoek dan de website van Visit Dalarna.